Multiple Choice Questions On Computer Networks - Set 6

Following are the Multiple choice questions on Computer Networks based on the UGC - NET Syllabus , TET exams , and all other competitive exams.
 
1) Which of the following is a congestion control algorithm?
  1. The leaky bucket
  2. Token bucket
  3. Resource Respondez sil vous plait protocol
  4. All of above
Show/Hide Answer
Answer = D 
Explanation: No Explanation 
2) Which of the following is a function of e-mail system ?
  1. Mosaic
  2. Netscape
  3. Internet Explorer
  4. All of above
Show/Hide Answer
Answer = D 
Explanation: No Explanation 
3) Demodulation is the process of ?
  1. converting digital signals to analog signals
  2. converting analog signals to digital signals
  3. dividing the high-speed signals into frequency bands
  4. combining many low speed signals into one high speed channel
  5. None of above
Show/Hide Answer
Answer = B 
Explanation: No Explanation 
4) Bulletin board system ?
  1. is a public access message system
  2. converts digital signals to analog signals
  3. is a modem capable of accepting commands
  4. converts digital signals to analog signals
  5. None of above
Show/Hide Answer
Answer = A 
Explanation: No Explanation 
5) An information utility can offer a user ?
  1. instant bonds and stock quotations
  2. news stories from wire services
  3. Complete airline schedules for all domestic flights
  4. All of above
  5. None of above
Show/Hide Answer
Answer = D 
Explanation: No Explanation 
6) A network that requires human intervention of route signals is called a ?
  1. bus network
  2. ring network
  3. star network
  4. T- switched network
  5. None of above
Show/Hide Answer
Answer = D 
Explanation: No Explanation 
7) In OSI network architecture, the dialogue control and token management are responsibilities of ?
  1. session layer
  2. network layer
  3. transport layer
  4. data link layer
  5. none of above
Show/Hide Answer
Answer = A 
Explanation: No  Explanation 
8) What is the main function of transport layer ?
  1. node to node delivery
  2. process to process message delivery
  3. synchronization
  4. updating and maintenance of routing tables
Show/Hide Answer
Answer = B 
Explanation: No Explanation 
9) Which of the following is an important characteristics of LAN ?
  1. application independent interface
  2. low cost access for low bandwidth channels
  3. unlimited expansion
  4. parallel transmission
  5. None of above
Show/Hide Answer
Answer = A 
Explanation: No Explanation 
10) To deliver a message to the correct application program running on a host, the .... address must be consulted ?
  1. port
  2. physical
  3. IP
  4. None
Show/Hide Answer
Answer = A 
Explanation: No Explanation 

Tags: Computer Networks multiple choice questions with answers, Objective type questions on computer networks with answers, networking MCQ's, Computer network mcqs, UGC-NET exam preparation, TET exams preparation, multiple choice questions on computer networks , Teacher eligibility test, TET Exams preparation.


Do You Like This? Please take 5 seconds to share with your firends.

2 comments:

Anonymous said...

Demodulation converts digital data into analog data..
http://en.wikipedia.org/wiki/Demodulation

MAC said...

Its is mistake of wiki.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Modulationts mistake of wiki

Post a Comment