Computer Networks Multiple Choice Questions

Computer networks Multiple choice , objective type and quiz questions 

1) BSC is a  ?
  1. Character Oriented Protocol
  2. Bit Oriented Protocol
  3. Full duplex protocol
  4. Half duplex protocol
  5. A and D
Show/Hide Answer
Answer = E 
Explanation: BSC stands for Binary synchronous Communication. It is a character oriented protocol by IBM's that interpret a transmission frame as a character and usually contain one byte.
2) Which of the following are non - polling system ?
  1. TDMA
  2. Stop & wait
  3. Xon/Xoff
  4. Continuous ARQ
  5. A and C
Show/Hide Answer
Answer = E 
Explanation: No Explanation
3) Adaptive or dynamic directory used in packet routing changes?
  1. within each user session
  2. with each user session
  3. at system generation time only
  4. Both A and B
Show/Hide Answer
Answer = A 
Explanation: No Explanation
4) The parameter which gives the probability of the transport layer itself spontaneously terminating a connection due to internal problem is called?
  1. protection
  2. resilience
  3. option negotiation
  4. transfer failure
Show/Hide Answer
Answer = B 
Explanation: Resilience is the ability to provide and maintain an acceptable level of service in the face of faults and challenges to normal operation.
5) What is the main purpose of a data link content monitor ?
  1. to detect problems in protocols
  2. to determine the type of switching
  3. to determine the type of transmission used in data link
  4. to determine the flow of data
Show/Hide Answer
Answer = A 
Explanation: No Explanation
6) Which of the following is an example of bounded media ?
  1. Wave guide
  2. Coaxial Cable
  3. Fiber optic cable
  4. All of above
Show/Hide Answer
Answer = D 
Explanation: Bounded media is also calles the wired media or guided media.
7) ICMPv6 includes ......?
  1. RARP
  2. ARP
  3. ICMP
  4. B and C
Show/Hide Answer
Answer = D
Explanation: Internet control message protocol includes ABP and ICMP both.
8) IPv6 has ...... bit address ?
  1. 32
  2. 64
  3. 128
  4. variable
Show/Hide Answer
Answer = C 
Explanation:  IPv6 addresses have a size of 128 bits. Therefore, IPv6 has a vastly enlarged address space compared to IPv4.
9) What is the main difference between DDCMP and SDLC ?
  1. DDCMP does not need special hardware to final the beginning of a message
  2. DDCMP has a message header
  3. SDLC has a IP address
  4. SDLC does not use CPC
Show/Hide Answer
Answer = A
Explanation: HDLC (High-Level Data Link Control) is communication protocol and SDLC (Synchronous Data Link Control) is data link protocols.
10) Number of bits per symbol used in Baudot code is ?
  1. 7
  2. 8
  3. 5
  4. 9
Show/Hide Answer
Answer = C 
Explanation: Baudot code is a character set that preceded the more sophisticated character set EBCDIC 

Do You Like This? Please take 5 seconds to share with your firends.


Post a Comment